Pickle LARP

Wie zijn wij?

Het begon met een grapje, een liedje en een wens. Dat hebben we uiteindelijk omgezet in actie. 
 Wij zijn een team dat bestaat uit gedreven makers, schrijvers en ondernemers. Één ding hadden we allemaal gemeen: een voorliefde voor stevige roleplay, hoge kwaliteit kostuums en een zo compleet mogelijke beleving creëren. 

 

De kern van Stichting Pickle LARP bestaat uit een gedreven en creatieve groep mensen. Niek, voorzitter, en Ingrid, vice-voorzitter. Hun creatieve brein en oog voor detail zorgen ervoor dat ze kwalitatief sterke larps neerzetten. Daarnaast zijn ze betrokken bij hun spelers en figuranten om een persoonlijke touch te geven aan hun verhalen.

Chantal, secretaris, is het andere creatieve brein dat volledig verantwoordelijk is voor het succes van de Kentering LARP.

Martin, penningmeester, zorgt er achter de schermen voor dat alles rondom financiën goed geregeld is.

Pepijn, is de go-to guy als het gaat om technische vragen. Er is niks te gek en hij kan het maken of ter plekke verzinnen. Ook is hij tijdens de larps aanwezig om ervoor te zorgen dat het spel veilig en goed verloopt.

 

Naast bovenstaande leden van de stichting zijn er ook vrijwilligers die een vast onderdeel uitmaken van het team, dit is het ondersteuningsteam bestaande uit Claudia, Gerben en Joena.

Claudia houdt zich voornamelijk bezig met alles wat achter de schermen gebeurt en is het aanspreekpunt voor figuranten. Gerben denkt mee met het verhaal en is op Young town LARP en de Kentering LARP onze kok. Joena is het eerste aanspreekpunt voor spelers en is daarnaast ook vertrouwenspersoon voor spelers en figuranten.

 

Deze vaste kern van teamleden wordt bijgestaan door een grote groep figuranten die dankzij hun inzet het verhaal en de wereld tot leven laten komen voor de deelnemers.

 

Wat is LARP?

LARP staat voor Live Action Role-Playing, wat een vorm van interactief verhalen vertellen en rollenspel is waarbij de deelnemers fysiek de acties en interacties van hun personages uitbeelden. In een LARP kleden de deelnemers zich meestal in kostuums en gebruiken ze rekwisieten om zich onder te dompelen in een fictieve wereld of scenario. Larps kunnen sterk variëren qua setting, regels en complexiteit, maar ze delen allemaal het gemeenschappelijke element dat deelnemers de rollen van personages op zich nemen en betrokken zijn bij collaboratieve verhalen vertellen.


Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van LARP:


Personages: Deelnemers creëren en spelen personages met specifieke achtergronden, persoonlijkheden en vaardigheden. Deze personages kunnen originele creaties zijn of gebaseerd zijn op gevestigde fictieve universums, zoals die uit boeken, films of tabletop rollenspellen.

Immersieve Setting: Larps vinden vaak plaats in zorgvuldig ontworpen omgevingen, of dat nu fysieke locaties zijn (buitengebieden, binnenlocaties of speciale LARP-kampen) of denkbeeldige (fantasiewerelden, historische perioden, sciencefiction werelden, enz.).


Interactie: Deelnemers interageren met elkaar in karakter, voeren dialogen, onderhandelingen, conflicten en andere acties uit die overeenkomen met de persoonlijkheden en doelen van hun personages.


Regelgeving: Larps kunnen verschillende regels en systemen hebben om de resultaten van acties te bepalen, conflicten op te lossen en de algehele structuur van het spel te beheren. Deze regels variëren afhankelijk van het specifieke LARP-evenement.

Over het algemeen draait LARP om creativiteit, improvisatie, samenwerking en het verkennen van andere werelden en perspectieven door middel van spel en verhalen vertellen. Het is een diverse en boeiende hobby die mensen van alle leeftijden en achtergronden aantrekt.


Onze visie op LARP

Het tot leven brengen van nieuwe, nog niet bestaande werelden is een van de mooiste dingen die er is als het gaat om het organiseren van larps.
Je kunt, als organisatie, deelnemers de kans geven om even weg te stappen uit de drukte van het normale leven. Soms is er niets fijner dan om je te laten meevoeren in een spannend nieuw leven. Daarbij streven we bij onze evenementen naar hoge kwaliteit in kostuums, roleplay en zeer persoonlijk plot waardoor mensen optimaal op kunnen gaan in een andere werkelijkheid,

 

Wat doen we?
Het begon met de wens voor een bepaald genre post apocalyptische LARP dat we niet direct konden vinden. Als grap gaven we onszelf de uitdaging om te zien of we hier iets mee konden. Editie 1 vond plaats in 2020. Dit groeide exponentieel over drie jaar tijd en met enige trots kijken we in 2022 terug op drie evenementen die mensen vanuit alle hoeken van verschillende hobby's, bij elkaar hebben gebracht. In 2022 kwam hier een, voor sommigen wellicht, oude bekende bij: de Kentering. Een historisch geïnspireerde, intrige LARP met hoge kwaliteit kostuums en roleplay.
Nu voegen we hier eind 2022 een Western aan toe, een grote wens van een van onze teamleden. Een LARP die de mogelijkheid biedt om terug te duiken in het gevoel dat sommige videogames je kunnen geven. Waar sfeer, onderling spel, gevolgen en slim nadenken je gaan helpen om te overleven en zelfs welvarend te worden.

Onze larps maken we niet alleen vóór, maar vooral ook mét mensen. We juichen creativiteit toe en denken graag mee. Daarom zijn onze communicatiekanalen jaarrond open voor jullie vragen en ideeën. 


Pickle LARP staat als stichting binnen de KVK ingeschreven onder het volgende kvk nummer: 88183181